Sındırgı milat öncesi dönemlerden itibaren Lidya, Pers ve Bergama medeniyetleri hakimiyetinde bulunmuş Balıkesir ilçesidir. Şehir olarak kuruluşu 18. Yüzyılı bulmuştur. Osmanlı döneminde Karesi Sancağı dahilinde bulunan ilçede dönemden kalma camiiler de tarihi güzellikler olarak ilçede yerini almıştır. Dağlık ve ormanlık alanların yoğunlukla bulunduğu bölgede en önemli geçim kaynağı halı dokumacılığıdır. 2015 Verilerine göre Sındırgı nüfusu 34.868 dir.
Sındırgı’da Ekonomik Faaliyetler
Sındırgı’da ünlü olan Yağcı Bedir halıları en önemli ekonomi koludur. Ayrıca son dönemlerde turizm alanında da ciddi gelişmeler yaşanmıştır. İlçeye yapılan otel ve pansiyonlar sayesinde turizmin ekonomiye katkı sağlaması hedeflenmektedir. Kaplıca ve termal suya dayalı işletmelerde hastalıklarının tedavisi için gelen müşteriler konaklamaktadır. Ayrıca ilçede her yıl Kocakonak mahallesinde kurulan panayır ve Yağcı Bedir Halı festivali önemli kültürel etkinlikler arasında yer almaktadır. Yağlı güreş de Sındırgı’da sahip çıkılan bir kültürel mirastır. İlçenin en ünlü pehlivanları; Sındırgılı Şerif ve Mehmet Ali Yağcı’dır.
Sındırgı’da Termal Turizm
Balıkesir’in genelinde olduğu gibi Sındırgı’da da termal turizm üzerine kurulmuş oteller bulunmaktadır. Bu yolla turizm konusunda büyük atılım gerçekleştiren ilçede şifa arayanların adresleri arasındaki yerini almıştır. Yapılan yeni termal otellerle müşterilerine en konforlu şartları sağlayan oteller yörenin çehresinin değişmesinde de etkili olmuştur. Yurdun dört bir yanından Sındırgı’ya termal otellerde konaklamak için gelen turistler hem şifa bulmanın hem de sakin bir tatil geçirmenin keyfini sürerler.